• Ροή Ειδήσεων

    Αλλάζει ο καιρός τις ερχόμενες ημέρες: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

    • NewsRoom
    καιρός


    Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις ερχόμενες ημέρες καθώς οι άνεμοι θα μετατραπούν σε νότιους, φέρνοντας μαζί τους βροχές, καταιγίδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

    Από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα καταστεί άστατος. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

    Αρχικά θα βρέξει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αρχικά ηπειρωτικής χώρας. Βέβαια, τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά, αφού στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως τοπικές και κατά βάση εξασθενημένες.  Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν.

    Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα έχουν οι περισσότερες περιοχές καθώς διέρχεται μέτωπο από την χώρα μας και θα επηρεαστούν περισσότερο τα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

    Πρόσκαιρα την Τρίτη θα εξασθενήσουν για λίγο τα φαινόμενα στα ανατολικά και αλλά σταδιακά και πάλι από άλλο σύστημα που οργανώνεται στη Κεντρική Μεσόγειο θα έχουμε πολλά φαινόμενα την Τετάρτη και Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

    Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Μάλιστα, προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίζει τους 18-19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ