• Κοινωνία

    Γκρέτα Τούνμπεργκ για κλιματική αλλαγή: «Κουράστηκα, μην με ακούτε άλλο, ας μιλήσει κάποιος άλλος»

    • NewsRoom

    Γκρέτα Τούνμπεργκ


    Την απογοήτευσή της για το ότι όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της, χωρίς ωστόσο να επικεντρώνονται στην ουσία της προσπάθειάς της, εξέφρασε η γνωστή έφηβη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

    Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Μαδρίτη ενώπιον 420 δημοσιογράφων, η Γκρέτα Τουνμπεργκ δήλωσε κουρασμένη από το γεγονός ότι τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω της, εξαιτίας της έντονης δραστηριοποίησής της σχετικά με το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Έχοντας στο πλευρό της την Γερμανίδα ακτιβίστρια Λουίζα Νοίμπαουερ, η Τούνμπεργκ τόνισε ότι «οι ιστορίες μας έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει ανάγκη να ακουτε εμάς πια. Πρέπει να πουν τις ιστορίες τους ανθρώποι από τα νότια του πλανήτη, ειδικά μέλη αυτόχθονων κοινωνιών» δήλωσε χαρακτηριστικά η Τούνμπεργκ.

    Καθώς, όμως, οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στην ίδια, η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναγκάστηκε να επαναλάβει: «Δεν πρέπει να ακούτε εμένα πριν από κάποιον άλλο. Είμαι ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου κινήματος».

    «Είναι παράλογο. Δεν μου αρέσει να είμαι το επίκεντρο της προσοχής όλη την ώρα, αλλά είναι θετικό. Όσο ο Τύπος γράφει για εμένα, γράφουν επίσης και για την κρίση όσον αφορά στο κλίμα», συμπλήρωσε η νεαρή ακτιβίστρια, μιλώντας στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.



    ΣΧΟΛΙΑ