ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα εισέλθει πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο Θεοκλής Ζαούτης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, , μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του, αν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα.
Τόνισε επίσης ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ.
«Βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς. Αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», συμπλήρωσε, ωστόσο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικίας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή.
«Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει».
Για τη χορήγηση της 4ης δόσης σημείωσε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στα άτομα άνω των 60 προσφέρει παραπάνω προστασία και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία.
Συμβούλεψε επίσης όλα τα άλλα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή και κινδυνεούν να πραγματοποιήσουν την 4η δόση.
Διαβάστε επίσης:
Ως την Παρασκευή τα πρώτα αντιικά χάπια σε 3 νησιά – Τι θα ισχύσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέλος στα «μαξιλάρια» ασφαλείας: Ο CEO της Chevron προειδοποιεί για άμεσες ελλείψεις πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Διεύρυνση φορολογικών κινήτρων για μεταφορά κατοικίας στην Ελλάδα – Στο μέτρο και οι δημόσιοι υπάλληλοι
- Στην Αθήνα η σύνοδος της ένωσης GO15 με τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς παγκοσμίως
- ΑΑΔΕ για Τυχεροπούλου: «Δεν τίθεται ζήτημα επανατοποθέτησης της»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.