• ΥΓΕΙΑ

    Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός, μειοψηφία οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου

    ΜΕΘ Covid

    ΜΕΘ Covid


    Ως μοναδική λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η λύση είναι μια, είναι μονόδρομος, είναι ο εμβολιασμός».

    «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο», ανέφερε ο ίδιος όσον αφορά στην περίπτωση της αναισθησιολόγου στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και επιμένει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

    «Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα», είπε ενώ μεταξύ άλλων και προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, «τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές».

    «Παραταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί», συνέχισε τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία.

    «Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», κατέληξε προσθέτοντας πως αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων, να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα, επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

    Όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών στην χώρα ο καθηγητής εξέφρασε την γνώμη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά και αυτό αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους επιστήμονες.

    «Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    G7: Σήμερα η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών – Η ατζέντα της διάσκεψης

    Εμβόλια κατά της COVID-19 στα παιδιά: Τι ισχύει τελικά

    Βρετανία: Εκτός «πράσινης λίστας» η Πορτογαλία, επτά χώρες μετακινήθηκαν στην «κόκκινη»



    ΣΧΟΛΙΑ