• ΥΓΕΙΑ

    Τζανάκης: Ίσως έχουμε έως 200.000 ενεργά κρούσματα – Τι είπε για τις εκκλησίες το Πάσχα

    • NewsRoom
    Νίκος Τζανάκης: Στο 4ο κύμα ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους μηδενός εξαιρουμένου - H διαφορά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

    Νίκος Τζανάκης


    Μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού και των νοσηλειών μετά τις 20 του μήνα προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι η κάμψη των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια».

    Παρατεταμένη κορύφωση

    Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορονοϊού, καθώς είναι μεγάλη η διασπορά, υπογραμμίζοντας πως το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

    Προσοχή στη λειτουργία των ναών

    Ο κ. Τζανάκης σημείωσε επιπλέον πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ό,τι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα.  Τόνισε πως δεν τηρείται η καραντίνα και ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία.

    Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

    Τέλος, αναφορικά με τις μετακινήσεις, σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Κλινικές δοκιμές με νέο μονοκλωνικό αντίσωμα για τη θεραπεία των ασθενών που νοσούν σοβαρά

    Καθηγήτρια Α. Μπαρμπούνη στο mononews: Ασφαλές το άνοιγμα με τον τρόπο που γίνεται – Εύλογη η ανησυχία για τα εμβόλια

    Κορονοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ομάδα αυξημένου κινδύνου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ