• ΥΓΕΙΑ

    Τουρκία: Μεγάλη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Στους 2.376 οι νεκροί

    • NewsRoom

    Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά


    Μεγάλη μείωση στον αριθμό νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων Covid-19 κατά 1.578 περιπτώσεις, σε σχέση με το χθεσινό αντίστοιχο αριθμό, ανακοίνωσε η Τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Φαχρετίν Κοτζά, τα τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις 3.083 νέα κρούσματα σε σχέση με τα 4.611 που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 100.000, στα 98.674 κρούσματα.

    Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τις 4 Απριλίου, όταν και είχαν ανακοινωθεί 3.013 κρούσματα.  Μάλιστα, η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς από τον υπουργό Εργασίας της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η Τουρκία μπορεί να πετύχει αν το θέλει.

     Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 117 νέους θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 2.376. Αριθμός ωστόσο που αμφισβητείται πλέον έντονα από διεθνείς παρατηρητές στο εξωτερικό, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η τουρκική κυβέρνηση αποκρύπτει τους πραγματικούς αριθμούς προσπαθώντας να σώσει την προβληματική της οικονομία.

    Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.814 άτομα ενώ 985 παραμένουν διασωληνωμένοι. Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, 16.477 έχουν λάβει εξιτήριο.



    ΣΧΟΛΙΑ