• ΥΓΕΙΑ

    Τι συμβαίνει με την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη;

    Θεανώ Καρποδίνη

    Θεανώ Καρποδίνη


    Στη δίνη της επικαιρότητας για άλλη μια φορά ο πολύπαθος ΕΟΠΥΥ. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι η διοικήτρια του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη.

    Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, την κατονομάζει ως το πρόσωπο που βρίσκεται και συνδιαλέγεται με εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται και ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει σηκώσει» το θέμα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αντιδράσει επισήμως. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν βλέπει κανένα σκάνδαλο στην υπόθεση και, μάλιστα, ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη, κόντρα στο αίτημα του κ. Πολάκη.

    Η ανάρτηση του κ. Πολάκη

    Σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει την κα Θεανώ Καρποδίνη «γαλάζια ακρίδα» και παραθέτει έγγραφα, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν πρέπει να παραμένει στον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον καλεί τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να την απομακρύνει άμεσα και να επιστραφούν στο δημόσιο τα παράνομα χρήματα, που εκείνη εισέπραξε από τον ΕΟΠΥΥ.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά, μάλιστα, από τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

    Πηγές ανέφεραν στο Mononews ότι ο φάκελος της κας Καρποδίνη έχει περάσει από το ΑΣΕΠ, άρα είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση γνώριζε πλήρως. Και ότι η συμμετοχή της σε τρεις εταιρίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι χωρίς αμοιβή.

    Γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης:

    Σήμερα παρουσιάζουμε τα έργα και τις ημέρες της κυρίας Καρποδίνη, ειδικής συνεργάτιδας του Κ. Μητσοτάκη από το 2016 έως το 2019.

    Με το ν. 4737/22.10.2020 συστάθηκε θέση Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ, ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης (απαγορεύεται δηλ. σε αυτόν οποιαδήποτε άλλη  απασχόληση).

    Ο ίδιος νόμος προέβλεπε ότι μέχρι να επιλεγεί ο Διοικητής μέσω ΑΣΕΠ, θα οριζόταν προσωρινός Διοικητής με πλήρη καθήκοντα.

    Την αμέσως επόμενη μέρα (23.10.2020) ο τότε  Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, διόρισε ως  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ την προαναφερόμενη ειδική σύμβουλο και φίλη του Μητσοτάκη, τη Θεανώ Καρποδίνη.

    Στη διαδικασία επιλογής  του ΑΣΕΠ η κυρία Καρποδίνη κατατάχθηκε αρχικά στην 11η και τελικά στην 8η θέση!!

    Τι σημασία όμως έχει ο ΑΣΕΠ και οι διαδικασίες του;

    Ο Πλεύρης αυτήν ήθελε, αυτήν διόρισε Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ !!

    Μέχρι εδώ, έχουμε μια συνηθισμένη “ιστορία” της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ: Δηλαδή, ακόμη μία «άριστη», που διορίζεται σε σημαντική θέση του Δημοσίου χωρίς να πληροί τα κριτήρια!!

    Έλα όμως που η συγκεκριμένη «άριστη» ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ το ΝΟΜΟ, καθώς από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά ΤΡΙΩΝ εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικά!!!

    Η κυρία δηλ. γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο…) την εκ του ΝΟΜΟΥ υποχρέωση της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως  Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης!!!

    Και το…»κερασάκι στην τούρτα»: Η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου (αν και συμμετέχει η ίδια σε Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών), ελέγχει δηλ. εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ!!!

    Πλεύρη ΔΙΩΞΤΗΝ… χθες, πάρε πίσω όσα λεφτά έχει εισπράξει παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ και μετά ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ κι εσύ”!!!

    «Υψηλή» υποστήριξη

    Οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ είναι επιλογή «άνωθεν», «δείχνοντας» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο λέγεται ότι διατηρεί φιλικούς δεσμούς. Να σημειωθεί, δε, ότι η κα Καρποδίνη προϋπήρχε στον ΕΟΠΥΥ.

    Ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την είχε διορίσει ως προσωρινή Διοικήτρια στον Οργανισμό.

    Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 διορίστηκε πρόεδρος και διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, μετά την έγκριση κατά πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Το σώμα ενέκρινε και τον διορισμό της Βασιλικής-Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου, στη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου του Οργανισμού.

    Η υπόθεση εγείρει ερωτήματα, όπως:

    Είναι νόμιμο η κα Καρποδίνη να συνεργάζεται με το Χρηματιστήριο Αθηνών;

    Ακόμη κι αν η θέση της είναι μη αμειβόμενη, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο;

    Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με εταιρείες, που μπορεί να συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και να είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο;

    Διαβάστε επίσης:

    Ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ – Επιβεβαίωση του HS

    Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ