• ΥΓΕΙΑ

    Θριάσιο: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού

    • NewsRoom
    κοροναιος


    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο νέων περιστατικών που εξετάστηκαν σήμερα στο Θριάσιο με το ενδεχόμενο να αποτελούν περιπτώσεις κρουσμάτων του κοροναϊού

    Tα δύο περιστατικά βγήκαν αρνητικά στον κοροναϊό, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, τα δύο δείγματα, που εξετάστηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ για τον κοροναϊό, βγήκαν αρνητικά. Οι δύο νέοι ασθενείς που εμφανίστηκαν στο Θριάσιο με ύποπτα συμπτώματα ήταν δύο Κινέζες, οι οποίες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Σιγκαπούρη.

    Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο παρουσίασαν υψηλό πυρετό και μετέβησαν στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, ενώ από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν δεν εφημερεύει το «Αττικόν».

    Τα δείγματα μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ το πρωί της Δευτέρας. Γύρω στις 11:30, πηγές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν για κοροναϊό ήταν αρνητικά.

    Ο λόγος που τα συμπτώματα των δύο γυναικών προκάλεσαν αυξημένη ανησυχία ήταν επειδή είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Σιγκαπούρη, κράτος που έρχεται δεύτερο στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού, μετά την Κίνα.

    Αναλυτικότερα, η λίστα με τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, είναι η εξής:



    ΣΧΟΛΙΑ