ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Είναι σταθερά και παρατηρώντας τα κλινικά δείγματα επιτήρησης το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στην Αττική σε σχέση με την επικράτεια πέφτει, που σημαίνει ότι στις άλλες περιοχές έχουμε κάποια μεγαλύτερη διάδοση από ό,τι στην Αττική», εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης.
Φαίνεται να έχει μια πιο γρήγορη αποκλιμάκωση, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν και το ποσοστό των τριπλά εμβολιασμένων αυξάνεται θα έχουμε συνεχώς ένα τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέπει να πηγαίνουμε όλο και πιο κοντά στην προηγούμενη κανονικότητα.
«Γύρω στο 72% είναι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα με δυο δόσεις, με τρεις δόσεις γύρω στο 49% και εάν αθροίσουμε και όσους έχουν νοσήσει συμβάλλει στο να μην έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Είναι ένα θετικό βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε όλες τις χώρες έχουμε φτάσει στην κορύφωση και διαφαίνεται μια μικρή αποκλιμάκωση, κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
Λινού: Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία – Αποφυγή συνωστισμού και κλειστών χώρων
Πλεύρης: Την Πέμπτη θα αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα καρναβάλια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόνο οι δύο μεγάλες εταιρείες της ακτοπλοΐας έχουν έσοδα 858,1 εκατ. ευρώ
- Ασφαλιστική αγορά: Τα 2+1 στοιχήματα για το τελευταίο μίλι του 2025 – Οι προσδοκίες και η…ΔΕΘ
- Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις από τις Σπέτσες, το πάρτυ του ζεύγους Κούστα στους Αρκιούς, τα γενέθλια της Maria Martinez de Medinilla στην Marbella
- Η Laopu και το στοίχημα του κινεζικού Cartier
