• ΥΓΕΙΑ

    Θαλασσινό νερό: Ασπίδα προστασίας από ιούς και βακτήρια

    • NewsRoom

    Στην εποχή που διανύουμε, κατά την οποία η προστασία απέναντι σε ιούς και βακτήρια κρίνεται επιβεβλημένη, είναι απαραίτητο να τηρείται το «πρωτόκολλο» των μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής, που οι ειδικοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει και συνιστούν για την πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων.

    Η χρήση μάσκας όπου και όποτε ενδείκνυται, η διατήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων, ο τακτικός αερισμός των χώρων, η  απολύμανση των επιφανειών, το  τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και η αποφυγή της επαφής τους με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα) αποτελούν σήμερα απαράβατους κανόνες για την προστασία από τις ιογενείς και  βακτηριακές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Εξίσου σημαντική είναι  και η κάλυψη του στόματος και της μύτης με τον αγκώνα ή με ένα χαρτομάντηλο κατά το βήχα ή το φτέρνισμα, καθώς και η απόρριψη του χαρτομάντιλου, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

    Καθαρή και υγιής μύτη

    Το να διατηρείται η μύτη καθαρή και υγιής είναι ακόμα μία πρακτική που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη μάχη.

    Πολύτιμος σύμμαχος μπορούν να αναδειχθούν οι ρινικές πλύσεις με ένα διάλυμα θαλασσινού νερού, κατά προτίμηση υπέρτονου.

    Οι ρινικές πλύσεις με θαλασσινό νερό αποτελούν μια παραδοσιακή πρακτική για τη διατήρηση της καλής υγείας των ρινικών κοιλοτήτων.

    Οι καθημερινές πλύσεις με ρινικά spray με βάση ένα  υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού, όπως το Sinomarin®, καθαρίζουν τις ρινικές κοιλότητες αποτελεσματικά, απομακρύνοντας, με μηχανικό τρόπο, συσσωρευμένες βλέννες, ρύπους, αλλεργιογόνα και παθογόνους/λοιμώδεις παράγοντες, όπως μικρόβια και ιούς.

    Παράλληλα, αποτελούν μία φυσική εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο συχνά προβλήματα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, της ρινικής συμφόρησης (μπούκωμα), με φυσικό τρόπο (μέσω του μηχανισμού της ώσμωσης). Eπιπλεόν, ρευστοποιούν τη βλέννα με αποτέλεσμα την ευκολότερη απομάκρυνσή της και ενυδατώνουν τη μύτη ανακουφίζοντας από τη ρινική ξηρότητα.

    Η υπεροχή του υπέρτονου θαλασσινού νερού

    Μελέτες έχουν αναδείξει την αξία του θαλασσινού νερού ως μέτρου πρόληψης της ρινικής συμφόρησης, χαρακτηριστικού συμπτώματος πολλών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματοςενώ παράλληλα είναι μια χαμηλού κόστους και εύκολα προσβάσιμη εναλλακτική λύση.

    Τα διαλύματα θαλασσινού νερού κατηγοριοποιούνται  σε ισότονα- όπου η συγκέντρωση αλατιού είναι ίση με τη φυσική συγκέντρωση στον οργανισμό μας (0,9% NaCl) – και υπέρτονα – όπου η συγκέντρωση άλατος είναι μεγαλύτερη από αυτή του ανθρώπινου οργανισμού (> 0,9% NaCl).

    Ενώ τα ισότονα διαλύματα είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό της μύτης, δεν προσφέρουν αποσυμφόρησή της στο βαθμό που το επιτυγχανουν τα υπέρτονα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν την ίδια συγκέντρωση άλατος με τους ρινικούς ιστούς, δηλαδή είναι σε ισορροπία, και επομένως δεν μπορούν να προκαλέσουν ώσμωση.

    Τα υπέρτονα διαλύματα, που έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση άλατος από τους ρινικούς ιστούς, εκτός από τον καθαρισμό, συμβάλλουν στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης (μέσω του φυσικού μηχανισμού της ώσμωσης), βοηθώντας στην αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής με φυσικό τρόπο.

    Έρευνα χρήσης του Sinomarin® σε καταναλωτές με ρινική συμφόρηση, έδειξε ότι το 98% των χρηστών είδε μείωση του συμπτώματος 1. Επιπλέον, μελέτη σε παιδιά με οξεία ρινοκλπίτιδα, κατέδειξε 92% αποτελεσματικότητα στη μείωση των ρινικών συμπτωμάτων 2.

    Το Sinomarin®  είναι 100% φυσικό προϊόν, χωρίς φαρμακευτικές ουσίες, πρόσθετα και συντηρητικά, ασφαλές και κατάλληλο για όλη την οικογένεια, ακόμη και για βρέφη, έγκυες και θηλάζουσες (ανάλογα με τη συσκευασία χρήσης).

     

    1: Μετά την λήψη Sinomarin Mini + θεραπείας. Έρευνα χρήσης με Sinomarin® Mini (30 ml) που έλαβε χώρα σε 60 καταναλωτές με συμπτώματα ρινικής συμφόρησης το διάστημα Νοέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018.
    2: Lu CY, Chen DH. Chinese Journal of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, 2017 Sep 5;31(17):1367-1369. Μελέτη με Sinomarin® Children σε 90 παιδιά με οξεία ρινοκολπίτιδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση