• ΥΓΕΙΑ

  Τζανάκης: Μετά τις γιορτές αναμένεται να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών

  • NewsRoom
  Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

  Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης


  Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε στο MEGA για τις ιογενείς λοιμώξεις που προσβάλλουν μεγάλους και μικρούς το τελευταίο διάστημα.

  Ο κ. Τζανάκης μιλώντας για τις λοιμώξεις, ανέφερε: «Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορονοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

  Και συμπλήρωσε: «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες.

  Για τον κορονοϊό ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούντο τα αντιικά για τον κορονοϊό. Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα. Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όλταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα».

  Διαβάστε επίσης:

  ΕΟΦ: Ανακαλούνται πέντε παρτίδες φαρμάκου για τον θυρεοειδή

  Μαγιορκίνης: Μακριά από συγκεντρώσεις όσοι έχουν συμπτώματα – Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα

  Στ. Λουκίδης: Ρεκόρ στις αιτήσεις για αντιιικά λόγω COVID-19, διπλάσιες μέσα στα Χριστούγεννα  ΣΧΟΛΙΑ