• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Ποια τα συμπτώματα του ιού – Οι διαφορές από τη γρίπη και το κρυολόγημα


    Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να τον χαρακτηρίζει πλέον και επίσημα, δύο μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Ουχάν της Κίνας, ως πανδημία.

    Η ανησυχία των πολιτών εντείνεται μέρα με τη μέρα, και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται πλέον στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όλες οι χώρες πλέον λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προστασίας, με μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού.

    Βασικό ρόλο στην μαζική προσπάθεια που γίνεται διαδραματίζει φυσικά και η ενημέρωση των πολιτών, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να τηρούν, με σκοπό να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

    Παράλληλα, οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα εκείνα που θα πρέπει να τους υποψιάσουν ότι μπορεί να πρέπει να εξεταστούν για κορονοϊό ή αν πρόκειται για κάποια άλλη ασθένεια, όπως γρίπη ή απλό κρυολόγημα.

    Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που ακολουθεί, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του κορονοϊού είναι ο πυρετός και ο ξηρός βήχας.

    Δείτε τα συμπτώματα:



    ΣΧΟΛΙΑ