• ΥΓΕΙΑ

    Τα προβλήματα υγείας πίσω από την κυτταρίτιδα και οι εξετάσεις που τα αποκαλύπτουν

    • NewsRoom


    Είναι η κυτταρίτιδα αισθητικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας; Πρέπει να θεραπεύεται ή να αγνοείται;  Η κυτταρίτιδα δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, απαντούν οι ειδικοί. Αποτελεί δείκτη ύπαρξης του μεταβολικού συνδρόμου, που αφορά έναν στους 4 Έλληνες και συνιστά προθάλαμο για τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

    Απότοκο του σύγχρονου τρόπου ζωής, το μεταβολικό σύνδρομο έχει άμεση σχέση με την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και έχει άμεσες επιπτώσεις και στην εμφάνισή μας, με κυριότερη την εμφάνιση κυτταρίτιδας, τόνισε στη διάρκεια του 4ου Forum Yγείας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESODIMESO), διευθυντής Παθολογικής Κλινικής, κ. Σωτήριος Αδαμίδης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η θεραπεία ή η μείωση της κυτταρίτιδας περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, που στο επίκεντρό της έχει μια υγιεινή, ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή και καθημερινή άσκηση.

    Για να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι ενδοκρινικές ή μεταβολικές διαταραχές που «κρύβονται» πίσω από την κυτταρίτιδα, ωστόσο, η γυναίκα θα πρέπει να υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις.

    «Σήμερα με μια εξέταση του μεταβολικού προφίλ κάθε γυναίκας, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα στο ιατρείο, μπορούμε να προσδιορίσουμε τόσο τα αίτια του Νο1 γυναικείου εχθρού, όσο και το στάδιο της κυτταρίτιδας. Αντιμετωπίζοντας τις υποκείμενες μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές που κρύβονται πίσω από την κυτταρίτιδα, αυτή θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και με μόνιμα αποτελέσματα. Πλέον πρέπει όλες οι γυναίκες να καταλάβουν ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι απλή εναπόθεση λίπους. Γι΄αυτό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την απώλεια μερικών κιλών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ESODIMESO.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ανατροπή: Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για την αϋπνία

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «κακομεταχείριση» στη δουλειά σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυοκαρδίτιδα: Πώς από μια απλή ίωση μπορεί να φτάσεις στη μεταμόσχευση καρδιάς



    ΣΧΟΛΙΑ