• ΥΓΕΙΑ

    Στον Ευαγγελισμό η πρώτη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

    • NewsRoom
    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας


    Τον Ευαγγελισμό επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο υπουργός Υγείας επέλεξε μία πρώτη επαφή με το σύστημα υγείας μέσα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

    Μιλώντας με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τάσο Γρηγορόπουλο, ζήτησε να μάθει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τις ελλείψεις και τις λίστες αναμονής. Επίσης, θέλησε περισσότερες πληροφορίες για τις εφημερίες και τα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών, ενώ επισκέφθηκε και κάποιες κλινικές του νοσοκομείου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήγε στις Ογκολογικές Κλινικές και τις ΜΕΘ, συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς, ενώ συναντήθηκε και με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

    Μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

    Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρκετές φορές στην Υγεία, τονίζοντας ότι είναι βασική προτεραιότητα και εξήγγειλε την ίδρυση μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την Πυροσβεστική.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής σε ότι αφορά τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ:

    «Μέλημα μας η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπιση του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών, αναφέρω μία ενδεικτική, την ίδρυση μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την Πυροσβεστική».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι αλλάζει στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μέσα από 15 «κλικ»

    Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ