ΥΓΕΙΑ

Στο τραπέζι τοπικά lockdown και επαναφορά SMS μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

  • NewsRoom


Ανησυχία εμπνέει η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με σκέψεις για την επιβολή τοπικών lockdown και την επαναφορά των SMS, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο.

Σήμερα, Σάββατο 1η Αυγούστου ανακοινώθηκαν συνολικά 110 κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ ήδη από χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, με πρώτο αυτό της χρήσης της υποχρεωτικής μάσκας σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ορόσημα είναι ο Δεκαπενταύγουστος και αφετέρου η επανέναρξη των σχολείων, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.


ΣΧΟΛΙΑ