• ΥΓΕΙΑ

    Συναγερμός στη Λαμία: Θετικοί στον ιό τρεις συγγενείς του 86χρονου – «Έχω αλωνίσει την Αταλάντη»


    Συναγερμός έχει σημάνει στη Φθιώτιδα μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων θετικών στον νέο ιό, με έναν 86χρονο να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Λαμίας.

    Ένας 86χρονος άνδρας, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από την Αμερική μαζί με την σύζυγό του και την κόρη του πριν από περίπου 10 ημέρες, εμφάνισε λοίμωξη στο αναπνευστικό και βρέθηκε θετικός στον νέο ιό.

    Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Λαμίας, ενώ θετικά βρέθηκαν και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν η σύζυγός του, η κόρη του, καθώς και ο 28χρονος εγγονός του, ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Προσωρινά τα τρία νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο.

    Να σημειωθεί ότι ο 86χρονος και η σύζυγός του άλλαξαν τέσσερα αεροδρόμια μέχρι να φτάσουν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εκτεθούν στον ιό.

    Αν και τα τεστ στο αεροδρόμιο επέστρεψαν αρνητικά, οι ίδιοι διαβεβαιώνουν ότι μπήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    Μέχρι στιγμής ο 28χρονος είναι ασυμπτωματικός, ωστόσο όπως παραδέχτηκε ο ίδιος επισκέφτηκε φίλους και συγγενείς στην Αταλάντη, αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός, με το Κέντρο Υγείας να ενισχύεται.

    Σήμερα αναμένεται να γίνουν τεστ σε όλες τις κοντινές επαφές του νεαρού.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου, οι φορείς είναι ανάστατοι καθώς φέρεται να δήλωσε πως «δεν θα σας το κρύψω έχω αλωνίσει την Αταλάντη».

    Στη νότια Λαμία, εκεί όπου διαμένει το ηλικιωμένο ζευγάρι, ο 28χρονος διαβεβαιώνει ότι η οικογένεια, ούτε ο ίδιος δεν κυκλοφόρησε και δεν είχε επαφές.



    ΣΧΟΛΙΑ