• ΥΓΕΙΑ

    «Συμμαχία» για την προαγωγή της στοματικής υγείας των Ελλήνων

    • NewsRoom


    «Σύμμαχος» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι οδοντίατροι της χώρας μας να αναδείξουν ότι η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία των πολιτών, θα σταθεί ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτριος Καιρίδης. Ο κ. Καιρίδης που συναντήθηκε πρόσφατα με μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), εξήρε το έργο της ΕΟΟ και υποσχέθηκε να συνδράμει στην ανάδειξη και επίλυση θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που απασχολούν την οδοντιατρική κοινότητα και προάγουν τη στοματική υγεία των Ελλήνων.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καιρίδης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις κοινοτικές πολιτικές και αποφάσεις που σχετίζονται με τη στοματική υγεία και τα προβλήματα του οδοντιατρικού κλάδου, από τον πρόεδρο της ΕΟΟ Αθανάσιο Δεβλιώτη, τη Γενική Γραμματέα Μαρία Μενενάκου, τον καθηγητή Οδοντικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΟ Ιωάννη Τζούτζα και τον Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΟ Βασίλειο Σταθόπουλο.

    Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΕΟΟ ενημέρωσαν τον κ. Καιρίδη για την εφαρμογή του κανονισμού για τον υδράργυρο και τη σταδιακή κατάργηση των οδοντιατρικών αμαλγαμάτων, για την κοινοτική νομοθεσία περί αποβλήτων και βιώσιμης διαχείρισης υδάτων, καθώς και για την εφαρμογή κανονισμού για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Παράλληλα στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον επόμενο μακροπρόθεσμο Κοινοτικό Προϋπολογισμό – το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο έλεγχος αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων αλλά και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής.

    «Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαίων Οδοντιάτρων, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά δρώμενα και τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των ασθενών και της προστασίας της δημόσιας υγείας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Δεβλιώτης. Πρόσθεσε, δε, πως «οι Έλληνες οδοντίατροι έχουν αναπτύξει μεν σημαντική δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή σκηνή -προσπάθεια που αναγνωρίζεται από τα άλλα κράτη μέλη, αλλά ζητούν τη στήριξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και των μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να αναδείξουν στους αρμοδίους που λαμβάνουν αποφάσεις τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας του ελληνικού λαού».



    ΣΧΟΛΙΑ