• ΥΓΕΙΑ

    Σε υψηλό 25ετίας τα κρούσματα ιλαράς εξαιτίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος

    • NewsRoom
    ιλαρα


    Σε υψηλό 25ετίας έχει φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ μέρος της έξαρσης αυτής οφείλεται στην ευρεία παραπληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό που διατίθεται για την αντιμετώπιση της ασθένειας, όπως καταγγέλλουν σήμερα αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από ιλαρά στις ΗΠΑ, ανήλθε στους 704, για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 26η Απριλίου. Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει μια αύξηση, της τάξεως του 1,3%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό των 695 κρουσμάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Σημειώνεται ότι ακόμη και ο προηγούμενος απολογισμός ξεπερνά τον αριθμό ρεκόρ του 2014, οπότε τα κρούσματα ανήλθαν σε 667.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά, που δεν έλαβαν το εμβόλιο της ιλαράς. Από αυτά, το 9% των ασθενών νοσηλεύονται, ενώ το 3% υπέστη πνευμονία, όπως επεσήμανε σήμερα ο διευθυντής των (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

    «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν θάνατοι», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

    Γεωγραφικά, τα περισσότερα από τα κρούσματα που καταγράφηκαν πρόσφατα εντοπίζονται στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Η επιδημία επικεντρώνεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, από τον Οκτώβριο, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 390 κρούσματα, ιδίως στα παιδιά των κοινοτήτων των ορθόδοξων Εβραίων του Μπρούκλιν.

    Όπως προειδοποιεί η η Νάνσι Μέσονιερ, διευθύντρια του κέντρου εμβολιασμού των CDC, «Οικογένειες στοχοθετούνται από ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια». Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές αρχές συνεχίζουν να μάχονται κατά της παραπληροφόρησης από το κίνημα εναντίον των εμβολιασμών. «Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, καθώς είναι μεταξύ των πλέον μελετημένων ιατρικών προϊόντων», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Άζαρ.

    Σημειώνεται ότι, συνολικά, 22 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγράψει κρούσματα ιλαράς από τον Ιανουάριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιδημία ιλαράς στην Νέα Υόρκη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το «Μεγάλο Μήλο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις δέκα χώρες με τα περισσότερα κρούσματα ιλαράς η Ελλάδα, μαζί με Λιβερία, Υεμένη και Μαδαγασκάρη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομάζει η αύξηση κρουσμάτων ιλαράς – Αιτία το αντιεμβολιαστικό κίνημα



    ΣΧΟΛΙΑ