• ΥΓΕΙΑ

    Προσωπικό Πρωτοβάθμιας Υγείας: Καταγγελία για άρνηση επαναπρόσληψης γιατρών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    psixaris-panagiotis

    Παναγιώτης Ψυχάρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


    Την άρνηση, εν μέσω πανδημίας, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου να επαναπροσλάβει 8 γιατρούς που είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, καταγγέλλει η Πανελληνία Ομοσπονδία Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –Κέντρα Υγείας- (ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ).

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας,  Παναγιώτη Ψυχάρη, οι γιατροί είχαν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ότι απολύθηκαν παράνομα και διέταξε την απασχόληση-επαναπρόσληψη τους στα Κέντρα Υγείας.

    Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου κατέθεσε έφεση και σήμερα συζητήθηκε το αίτημά της για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση που δικαιώνει τους γιατρούς.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ Παναγιώτης Ψυχάρης δήλωσε:

    «Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΔΥΠΕ), προέβη σε αίτηση αναστολής κατά απόφασης, που δικαιώνει απολυμένους γιατρούς. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και αναμένουμε το αποτέλεσμα.

    Οι γιατροί είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Ξανθού (Ν. 4461/2017).

    Σήμερα, που οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι τεράστιες και τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνει έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, η 2η ΔΥΠΕ προέβη σε μια πράξη, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τα μελανότερα χρώματα.

    Παρά την έκκληση, από την Ομοσπονδία μας, να αποσύρει την αίτηση αναστολής, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο μια πράξη, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

    Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Δεν περισσεύει ούτε ένας γιατρός σήμερα.

    Πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία.

    Και επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές.

    Έργο της σήμερα είναι να οργανώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο σε προληπτικό επίπεδο, άσο και σε θεραπευτικό, πριν είναι αργά».



    ΣΧΟΛΙΑ