• ΥΓΕΙΑ

    Προειδοποίηση Pfizer: Απαγορευτικό το εμβόλιο για όσους έχουν αλλεργίες

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Nέο σκεύασμα ανακοίνωσε ο Μπουρλά

    Έκτακτη προειδοποίηση να αποφεύγουν το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες εξέδωσε η Pfizer, η οποία γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι προχωρά στη δημιουργία ενός νέου πειραματικού εμβολίου, που θα μπορεί να αποθηκεύεται στο ψυγείο.

    Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη ότι κατανοεί τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την ταχύτητα με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες παρήγαγαν εμβόλια Covid-19, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών.

    Ταυτόχρονα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, μίλησε για μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου, στην οποία εργάζεται η Pfizer και που θα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο.

    Προς το παρόν, τα φιαλίδια που εμπεριέχουν το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, όπως έχει επισημανθεί, πρέπει να αποθηκευτούν στους -70C, με αποτέλεσμα κάθε χώρα να έχει αρχίζει να προμηθεύεται ειδικούς ψύκτες για την συντήρησή τους.

    Ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπο, ώστε το εμβόλιο να μην χρειάζεται αρκτικές θερμοκρασίες για την αποθήκευσή του. «Επεξεργαζόμαστε μία νέα μορφή του εμβολίου που θα είναι σε θέση να μην απαιτεί κατάψυξη στους -70 και να μπορεί να αποθηκευτεί σε ψυγείο», τόνισε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πέτσας: Το αργότερο ως το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα εν όψει Χριστουγέννων

    Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ

    Sinopharm: Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου κατά της COVID-19

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ