• Υγεία - Εμβόλια

    Sinopharm: Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου κατά της COVID-19

    • NewsRoom
    εμβόλιο


    Το εμβόλιο στη μάχη κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την Sinopharm, την Εθνική Φαρμακευτική Εταιρεία της Κίνας, είναι αποτελεσματικό κατά 86%, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Ενώ τα θετικά δεδομένα έρχονται αμέσως μετά τα αισιόδοξα αποτελέσματα του περασμένου μήνα από τις Pfizer,  Moderna και AstraZeneca, η Sinopharm δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής λεπτομερή στοιχεία από τις κλινικές μελέτες, αναφέρει το Reuters.

    Τον Ιούλιο,  ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ του εμβολίου, που αναπτύχθηκαν από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, μια μονάδα της θυγατρικής της Sinopharm, China National Biotec Group (CNBG). Τον Σεπτέμβριο, ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου για ορισμένες ομάδες, στην πρώτη διεθνή άδεια για εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Κίνα και έχει χορηγηθεί σε υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής, σειρά υπουργών και ενδεχομένως στη βασιλική οικογένεια.

    Το εμβόλιο έχει λάβει ήδη έγκριση και στην Κίνα και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκεί τους τελευταίους μήνες.

    Το κινεζικό εμβόλιο μπορεί να μεταφερθεί και να διατηρηθεί σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης, όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, που καταγράφουν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

    Το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναζητά εθελοντές να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου για την COVID-19, γνωστού ως Sputnik V.

    Τα ΗΑΕ, με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμύρια, έχουν καταγράψει 178.837 κρούσματα και 596 θανάτους από κορονοϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ