• ΥΓΕΙΑ

    Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για ευπαθείς ομάδες κατηγορίας Β, εκπαιδευτικούς και άτομα άνω των 50

    • NewsRoom

    Οι εγκαταστάσεις στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Ηelexpo)


    Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για εμβολιασμό σε μια σειρά από νέες ομάδες πληθυσμού ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

    Από Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις Ευπαθείς Ομάδες της Κατηγορίας Β. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα. Αφορά 800.000 άτομα.

    Την Τετάρτη, 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους Εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα 55-59.

    Την Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54.

    Επίσης ανακοίνωσε πως σήμερα παραλήφθηκαν οι πρώτες 33.600 δόσεις εμβολίων Johnson & Johnson, με τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο να ξεκινούν από την Δευτέρα 19 Απριλίου.

    Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια και όχι μόνο για της AstraZeneca.

    Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca και αν έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα. Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

    Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ