ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σκληρή κριτική σε όσους κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους 10 ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Και είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει, για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.
Αιχμές κατά της Ελληνικής Λύσης
«Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;» σημείωσε ο κ. Πλεύρης αφήνοντας εμμέσως αιχμές στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
«Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΕΛ.ΛΥ Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά λειτουργεί χωρίς να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, χωρίς να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ, καθώς όπως είπε, η πανδημία δεν θα είναι παροδική.
«Δεν μου αρέσουν να μου κουνάνε το δάχτυλο με αυτό το ύφος. Αυτή η κυβέρνηση είχε την στήριξη σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης- και είστε πολύ τυχεροί που σας στηρίξαμε, κάνοντας το καθήκον μας γιατί όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
Μιχάλης Κατρίνης
Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, καταλογίζοντας της μικροπολιτική σκοπιμότητα.
«Δυστυχώς κάνετε μικροπολιτική προσέγγιση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους και όχι να μας χωρίζει, χωρίς να συναισθάνεστε ότι αυτή η λογική σας περνά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να περάσει η πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.
Διαβάστε επίσης
Πλεύρης: «Όχι» στην επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία με 2 rapid test την εβδομάδα
Θεσσαλονίκη: Ορατό το μίνι lockdown – Εκτάκτως αύριο στην πόλη Πλεύρης – Γκάγκα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.