• ΥΓΕΙΑ

    Πανδημία: Πώς θα βοηθήσουν την Ελλάδα τα τεστ αντισωμάτων που εξασφάλισε από τις ΗΠΑ

    Κικίλιας: Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2022 ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Μια σημαντική συμφωνία για τεστ αντισωμάτων κατάφερε να εξασφαλίσει η Ελλάδα

    Για το νέο «όπλο» της χώρας απέναντι στον ιό μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR.

    Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, παρουσίασε και το υγειονομικό σχέδιο για τον τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη είναι «αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι, τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, αν έχει νοσοκομείο, κέντρο υγείας».

    Επιπροσθέτως, θα ληφθούν υπόψη παράγοντες, όπως οι αναμενόμενες πληρότητες των καταλυμάτων, ο αριθμός των ΜΕΘ σε κάθε νησί, ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών, καθώς και το σύνολο των κλινών που είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν.

    Πώς θα συμβάλλουν τα διαγνωστικά τεστ στην αντιμετώπιση της πανδημίας

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα τεστ, κάνοντας λόγο για συνεκτικό σχέδιο.

    «Τεστάραμε με πολύ μεγάλη προσοχή, εγκυρότητα και διαφάνεια τον ειδικό πληθυσμό, τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιβαρυμένους, αυτούς που η ιχνηλάτηση είχε δείξει τα μέλη των οικογενειών τους και τις επαφές τους και αυτό είχε μετρήσιμα αποτελέσματα μέχρι τώρα, επιτυχίας και συγκεκριμένης οργάνωσης και σχεδίου, ως προς το ποιοι απομονώνονται ή ποιοι μπαίνουν στην καραντίνα, ποια είναι τα σοβαρά περιστατικά, ποιοι πρέπει να νοσηλευτούν και το monitoring όλης αυτής της ιστορίας», σημείωσε αρχικά.

    Στη συνέχεια εξήγησε:

    «Η τεχνολογία τρέχει, πράγματι η Abbott είναι μια πολύ μεγάλη αμερικανική εταιρεία, χαιρόμαστε που, μέσα από μία διακρατική συμφωνία, μάς δόθηκε η δυνατότητα και μέσα από μία ιδιωτική δωρεά βέβαια – να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον κύριο Προκοπίου που προσέφερε αυτή τη δυνατότητα σε εμάς – να παρέχουμε τελευταίας τεχνολογίας τεστ υψηλής ευκρίνειας και ευαισθησίας, έτσι ώστε να γίνουν επιδημιολογικές μελέτες, και διάγνωση σε δεύτερο χρόνο, στους πολίτες».

    «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ με μία σωστή στρατηγική, έτσι ώστε να ξέρουμε στο υγειονομικό προσωπικό πρώτα από όλα, ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τι έχει γίνει σε σχέση με τον κορoνοϊό. Αν τον έχουν περάσει ή όχι, αν έχουν αντισώματα ή όχι. Και σε ευπαθείς ομάδες, φυσικά, σε ειδικούς πληθυσμούς και όπου υπάρχουν μικροεστίες έξαρσης του ιού, θα μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα αμέσως να παρέμβουμε», κατέληξε ο υπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ