• ΥΓΕΙΑ

    Πάμε για τον χειρότερο Νοέμβριο; Τα ρεκόρ από τα συγκριτικά στοιχεία

    Πάμε για τον χειρότερο Νοέμβριο; Τα ρεκόρ από τα συγκριτικά στοιχεία


    Τα ρεκόρ με αρνητικό πρόσημο της επιδημίας COVID-19 διαδέχονται το ένα το άλλο.

    Αν ισχύει αυτό, που λέει ο λαός, ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η χθεσινή πρωτομηνιά δείχνει ότι πιθανότατα οδεύουμε προς τον χειρότερο Νοέμβριο.

    Τα συγκριτικά στοιχεία από τον Νοέμβριο του 2020 αυτό δείχνουν.

    Τα λένε όλα τα συγκριτικά στοιχεία

    Την 1η Νοεμβρίου του 2020 είχαμε 9 νεκρούς από επιπλοκές της COVID-19.

    Την 1η Νοεμβρίου του 2021 είχαμε 52 νεκρούς, 5.449 νέα κρούσματα και 430 διασωληνωμένους.

    Επιπλέον, σε 14 περιοχές της χώρας οι αριθμοί των κρουσμάτων ήταν χθες τριψήφιοι και τετραψήφιοι, ένα ακόμη «μαύρο» ρεκόρ.

    Στις 5 Νοεμβρίου του 2020 είχαμε 2.917 κρούσματα, 187 διασωληνωμένους και 29 νεκρούς και τότε κάναμε λόγο για τριπλό αρνητικό ρεκόρ. Δυο μέρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε επιστροφή των μέτρων απαγόρευσης…

    Μέσα στον Νοέμβριο του 2020 σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού SARS-CoV-2, με πάνω από 3.000 σε μια μέρα και έχασαν τη ζωή τους συνολικά 1.780 ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη και επιπλοκές της. Ο περσινός Νοέμβριος είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο φονικός μήνας της επιδημίας μέχρι τότε.

    Και τώρα; Τι μέλλει γενέσθαι; Θα συνεχιστούν τα «μαύρα» ρεκόρ, παρόλο που έχουμε στη διάθεσή μας τόσα εμβόλια;

    «Τρελή» διασπορά, νέος εφιάλτης

    Όλη αυτή η μεγάλη διασπορά του επικίνδυνου ιού σπέρνει τον φόβο και γεννά νέο εφιάλτη. Είναι, δε, σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, προέκυψε από μόλις 82.593 τεστ.

    Σε επιπλέον συγκριτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνωμένων την περασμένη Δευτέρα ανερχόταν σε 380. Το Σάββατο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ανήλθαν σε 323, με 181 ασθενείς να παίρνουν εξιτήριο.

    Οι σκληροί αριθμοί της επιδημίας αυτό το διάστημα, κάνουν τους περσινούς να μοιάζουν… μικροί. Το ΕΣΥ δοκιμάζεται ξανά. Η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID-19 σε όλη τη χώρα ανέρχεται σε 80,63%.

    Αρκετοί διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός Μονάδων.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι στα νοσοκομεία της χώρας μας λειτουργούν 508 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 410 (98 κενές). Τον περασμένο Απρίλιο λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ COVID-19.

    Οι προβλέψεις των επιστημόνων για το επόμενο διάστημα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, δυσοίωνες.

    Τόσο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλλου, όσο και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προβλέπουν ότι τα κρούσματα θα είναι άνω των 5.000 για αρκετές ημέρες ακόμη.

    Διαβάστε επίσης

    Νέο μαύρο ρεκόρ, ξεπέρασαν τα 5.000 τα κρούσματα – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ