• ΥΓΕΙΑ

    Ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι πίστευαν οι Αρχές

    CNN


    Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα φέρνει η διαπίστωση ότι οι πρώτοι θάνατοι από κορονοϊό σημειώθηκαν στην Καλιφόρνια στις αρχές και στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι πρώτοι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό καταγράφονται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, στις 6 και στις 17 Φεβρουαρίου, και όχι στις 29 Φεβρουαρίου και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Επίσης, όπως αποδεικνύεται είχαν μεσολαβήσει άλλοι δύο θάνατοι στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, και οι δύο στις 26 Φεβρουαρίου.

    Στη Σάντα Κλάρα είχε καταγραφεί, στις 6 Μαρτίου, και άλλος ένας θάνατος, που σήμερα αποδίδεται σε λοίμωξη από Covid-19, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα ο πρώτος θάνατος από τον νέο κορονοϊό στην περιοχή είχε σημειωθεί τρεις ημέρες αργότερα.

    Και τα τρία θύματα του ιού πέθαναν στο σπίτι τους, σε μια περίοδο που τα τεστ ήταν περιορισμένα και διαθέσιμα μόνο μέσω του αμερικανικού CDC, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους, την περίοδο εκείνοι εξετάζονταν μόνο τα άτομα που είχαν ταξιδέψει και παρουσίαζαν συγκεκριμένα συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 αναμένεται να αποδειχθεί αρκετά μεγαλύτερος πλέον.



    ΣΧΟΛΙΑ