• ΥΓΕΙΑ

    Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την αναιμία

    • NewsRoom
    ΕΟΦ

    ΕΟΦ


    Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα γνωστού φαρμάκου κατά της αναιμίας.

    Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης».

    Έτσι ανακαλείται η παρτίδα 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg(80mg Fe++) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023.

    Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το FERAGLUC

    Την ανάκληση της παρτίδας παρτίδας 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg(80mg Fe++ ) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023, καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης.

    Η εταιρεία RAFARM A.E.B.E.,οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα αντιψυχωτικού φαρμάκου



    ΣΧΟΛΙΑ