• ΥΓΕΙΑ

    ΕΟΠΥΥ: Νέα δεδομένα στην αποζημίωση των γυαλιών οράσεως

    • NewsRoom


    Με αυστηρότερη διαδικασία θα αποζημιώνονται πλέον τα γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του προέδρου, Σωτήρη Μπερσίμη, από 10/8/2017, οι διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήματα για αποζημίωση από τους ασφαλισμένους χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών.

    Επίσης, ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.

    Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) για την αντιμετώπιση των διαθλαστικών παθήσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χορηγείται αποζημίωση για μόνο ένα είδος οπτικού βοηθήματος.

    Κάθε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ δικαιούται ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως (κρύσταλλα και σκελετό) κάθε 4 χρόνια ή ένα ζεύγος φακών επαφής κάθε 2 χρόνια.

    Σε παιδιά έως 12 ετών, καλύπτονται γυαλιά οράσεως με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 χρόνια.

    Επίσης προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας γυαλιά για τους ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, όχι όμως δύο ζευγάρια (για παράδειγμα, ένα μυωπίας και ένα πρεσβυωπίας).

    Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, πολυεστιακά και διπλοεστιακά) (κρύσταλλα και σκελετός) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100,00€ ανά τετραετία και για κάθε φακό επαφής τα 25,00€.

    Στην περίπτωση κερατόκωνου, το ποσόν για κάθε φακό επαφής ανέρχεται στα 70,00€.

    Μέχρι πρότινος, τα γυαλιά αποζημιώνονταν από τον Οργανισμό  εξ ολοκλήρου με τα παραπάνω ποσά μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής γνωμάτευσης και του παραστατικού αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Συστάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ (βίντεο)
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιματική αλλαγή: Υποτιμημένος ο κίνδυνος από τα λοιμώδη νοσήματα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κολύμπι: Οι παθήσεις που ωφελούνται και τα μυστικά για καλύτερο αποτέλεσμα



    ΣΧΟΛΙΑ