• ΥΓΕΙΑ

    9 τρόποι με τους οποίους οι άνδρες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση

    • Contributor

    48227005 – woman looking at upset man in bedroom


    Στη σύγχρονη εποχή η διατήρηση της νεότητας δεν αποτελεί πλέον αποκλειστική επιθυμία ή μοναδικό προνόμιο των γυναικών. Πολλοί είναι πλέον και οι άνδρες που αναζητούν καθημερινά τρόπους για να διατηρήσουν τη νεότητα τους, χωρίς αυτό να αφορά αποκλειστικά την εξωτερική τους εμφάνιση.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Χαρούλα Μπιλάλη BScMMedSc, Fertility & Health / Wellness Coach, «οι περισσότεροι αναζητούν μία συνολική ευεξία καθώς και τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους απόδοση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη βελτίωση πιθανών υπαρχόντων προβλημάτων ή την αναζήτηση νέων τρόπων που θα βελτιώσουν τη λίμπιντο και θα ενισχύσουν την ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού τους συστήματος».

    Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά πρωτόκολλα βελτίωσης της σεξουαλικής απόδοσης στην αγορά, όμως υπάρχουν και κάποιοι ακόμα τρόποι που μπορεί να βοηθήσουν κάθε άνδρα να πετύχει αυτό που επιδιώκει και, μάλιστα, με μακροπρόθεσμα οφέλη.

    Πριν από οτιδήποτε άλλο, κάθε άνδρας πρέπει να διερευνήσει και να βεβαιωθεί ότι το κυκλοφορικό του σύστημα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βασικά, να θυμάστε πως αυτό που είναι καλό για την καρδιά σας είναι καλό για τη σεξουαλική σας υγεία. Ας δούμε όμως τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

    1. Μείνετε δραστήριος

    Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία και τη σεξουαλική σας απόδοση είναι η καρδιαγγειακή άσκηση. Το σεξ μπορεί να αυξήσει το ρυθμό της καρδιάς σας, αλλά η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει διατηρώντας την καρδιά σας σε φόρμα. Δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια, τριάντα λεπτά καθημερινής άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι, αρκούν για να ενισχύσουν τη λίμπιντο και την σεξουαλική ευεξία.

    1. Προτιμήστε συγκεκριμένα φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα

    Ορισμένα τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο, οι καυτερές πιπεριές καγιένκαι το τσίλι, ακόμα και αν σας φαίνεται περίεργο, μπορούν να σας βοηθήσουν επειδή υποστηρίζουν την αύξηση της ροής του αίματος, ενώ παράλληλα μειώνουν την υπέρταση και τη φλεγμονή.

    Επιπλέον, οι μπανάνες, οι γλυκοπατάτες και τα φασόλια, επειδή είναι πλούσια σε κάλιο μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, να εξομαλύνουν την κυκλοφορία του αίματος και να ενισχύσουν τη σεξουαλική απόδοση.

    Σολομός, τόνος, αβοκάντο και ελαιόλαδο: πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που έχουν θετική επίδραση στην αύξηση της ροής του αίματος στη γεννητική περιοχή.

    Χοιρινό (άπαχο), εμπλουτισμένα δημητριακά, φιστίκια, αυγά: πλούσια σε Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) που βοηθάει το νευρικό σύστημα να μεταφέρει την πληροφορία από νεύρο σε νεύρο ταχύτερα, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων από τον εγκέφαλο στα γεννητικά όργανα. Μαζί και με τις άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχονται στα τρόφιμα αυτά, φαίνεται να υπάρχει θετική επίδραση και στη διάθεση καθώς και εξισορρόπηση των ορμονών, που συνεργιστικά μειώνουν το στρες το οποίο συχνά εμποδίζει μία ικανοποιητική στύση.

    Το λυκοπένιο, που βρίσκεται στις ντομάτες, επίσης έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και είναι βασικός σύμμαχος του άνδρα όσον αφορά τη σεξουαλική απόδοση. Για καλύτερα αποτελέσματα, ενισχύστε τη διατροφή σας με προηγμένα συμπληρώματα διατροφής όπως το Fertilovit MPlus, που υποστηρίζουν την παραγωγή σπέρματος και βοηθούν τη στυτική λειτουργία.

    1. Διαχείριση του στρες

    Το στρες επηρεάζει τόσους πολλούς τομείς της καθημερινότητας σας που μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε όλους τους τομείς της υγείας σας, συμπεριλαμβανομένης της λίμπιντο σας. Το άγχος αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας (με κακό  και μερικές φορές επικίνδυνο τρόπο) και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Και τα δυο αυτά είναι επιζήμια για τη σεξουαλική επιθυμία και την απόδοση. Το ψυχολογικό στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει την επίτευξη μιας στύσης ή την επίτευξη ενός οργασμού. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε την υγεία σας.

    Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοόλ, που έχει αποδειχθεί πως περιορίζουν τη σεξουαλική απόδοση. Μπορεί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί να μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, η υπερκατανάλωση όμως αλκοόλ μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

    Επίσης, ο περιορισμός ή η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα πρώτα βήματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης. Η αντικατάσταση των κακών συνηθειών με υγιείς, όπως η άσκηση και η καλή διατροφή, μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της σεξουαλικής υγείας και να επαναφέρει τα καλά επίπεδα ευεξίας του οργανισμού σας.

    1. Εκτεθείτε στον ήλιο

    Με την έκθεση μας στο ηλιακό φως, το σώμα σταματά να παράγει μελατονίνη. Αυτή η ορμόνη μας βοηθάει να κοιμηθούμε αλλά μπορεί και να ματαιώσει τις σεξουαλικές μας παρορμήσεις. Λιγότερη μελατονίνη σημαίνει δυνατότητα για περισσότερη σεξουαλική επιθυμία, αλλά και παραγωγή σπέρματος. Να βγαίνετελοιπόν συχνά έξω στον ήλιο ώστε να ενεργοποιήσετε μεταξύ άλλων και τη σεξουαλική σας διάθεση, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν το σώμα παράγει περισσότερη μελατονίνη.

    1. Αυνανισμός και μακροζωία

    Αν η σεξουαλική πράξη δε συμβαίνει όσο συχνά θα θέλατε στο κρεβάτι, καλό είναινα εφαρμόσετε τη τεχνική του αυνανισμού. Ενώ το ίδιο το σεξ αποτελείτον καλύτερο τρόπο άσκησης για καλύτερο σεξ, ο αυνανισμός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας απόδοση και μακροζωία σας.Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο αυνανισμός μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Αν βιάζεστε στη διάρκεια της διαδικασίας, θα μπορούσατε να μειώσετε κατά λάθος το χρόνο που διαρκεί και η σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας, καθώς το σώμα αρχίζει να θυμάται συγκεκριμένες συμπεριφορές.

    1. Μιλήστε και εξωτερικεύστε τα συναισθήματα σας

    Μιλήστε με το έτερον ήμισυ για τους προβληματισμούς, τους φόβους και τα συναισθήματα σας. Πείτε τι σας αρέσει και τι όχι. Μη ντρέπεστε και μη φοβάστε να μιλήσετε. Συνήθως και η άλλη πλευρά βιώνει παρόμοια συναισθήματα. Μαζί θα βρείτε τη λύση για μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία και ενέργεια.

    1. Ζητήστε περισσότερη βοήθεια

    Εάν έχετε δυσλειτουργία στύσης, νόσο του Peyronie ή άλλες διαγνωσμένες διαταραχές, μπορεί να χρειαστεί ιατροφαρμακευτική παρέμβαση. Μην διστάσετε να μιλήσετε στο γιατρό σας για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας απόδοση.

    Και να θυμάστε, πως σε όποια φάση της ζωής σας και αν βρίσκεστε, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε μία πιο υγιεινή ζωή με σωστή διατροφή και άσκηση και να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή στο μέγιστο.



    ΣΧΟΛΙΑ