• ΥΓΕΙΑ

    Αυτά θα συμβούν στο σώμα σου αν σταματήσεις το σεξ


    Πολλοί άντρες και γυναίκες σταματούν σε κάποια φάση της ζωής τους το σεξ, είτε λόγω διάφορων συγκυριών είτε απλώς για να κάνουν ένα “διάλειμμα” στη σεξουαλική τους ζωή. Για αρκετούς ανθρώπους αυτή η περίοδος κρατάει για ένα μικρό διάστημα, ενώ για άλλους μετατρέπεται σε μια μόνιμη κατάσταση.

    Το ανθρώπινο σώμα “εντοπίζει” την αλλαγή αυτή και το εκδηλώνει με διάφορους τρόπους. Συμφωνα με τον Dr. Mark Lawton από τη Βρετανική Ένωση Σεξουαλικής Υγείας, αυτά θα συμβούν στον οργανισμό σου στην περίπτωση που σταματήσεις το σεξ:

    1. Περισσότερο στρες και έντονο αίσθημα στεναχώριας
    Το σεξ είναι μια διαιδκασία που προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, όχι μόνο κατά τη διάρκειά του αλλά και τις επόμενες μέρες. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες ευεξίας όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.Έτσι, η απουσία των ουσιών αυτών στερεί το αίσθημα της καλής ψυχολογίας και αφήνει χώρο για περισσότερο άγχος.
    demisexual

    2. Μεγαλύτερες πιθανότητες για κρυολογήματα
    Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes-Barre, οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα IgA (ενός αντισώματος που βοηθά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους παθογόνους ιούς). Οπότε το σεξ βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα και η απουσία του μας κάνει πιο επιρρεπείς στο να ασθενήσουμε.

    3. Περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη στους άντρες
    Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο κίνδυνος να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη ήταν περίπου 20% χαμηλότερος για τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, σε σχέση με τους άνδρες που περιορίζονταν σε 4 έως 7 φορές στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η συχνή εκσπερμάτωση προστατεύει κατά κάποιο τρόπο τους άντρες από την εμφάνισή του.

    4. Μείωση της ερωτικής επιθυμίας
    Με το “κόψιμο” του σεξ, αρχίζει σταδιακά να μειώνεται η ερωτική επιθυμία, δηλαδή η λίμπιντο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αποζητά κανείς την σεξουαλική επαφή σε μεγάλο βαθμό. Όπως εξηγεί ο Dr. Lawton: “Όταν δεν κάνει κάποιος σεξ μειώνεται το επίπεδο της τεστοστερόνης στο σώμα, κάτι που μειώνει με τη σειρά του τη libido και αντίστοιχα την ερωτική επιθυμία”.



    ΣΧΟΛΙΑ