• Κοινωνία

    Νέα μέτρα και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από Σεπτέμβρη – Τι εξετάζεται για κλειστούς χώρους, γήπεδα, σχολεία

    • NewsRoom
    αντισώματα


    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση μέτρων, περιορισμών αλλά και αντικινήτρων για τους ανεμβολίαστους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επανέρχεται, όπως φαίνεται, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, πέραν των εσωτερικών, τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους.

    Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήριζαν «πολύ ισχυρή» την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου της μάσκας παντού, ενώ επιβεβαίωναν και τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων, ή ατόμων που δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων θεάτρων και κινηματογράφων. Σε ό,τι αφορά ωστόσο τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

    Παράλληλα, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αναμένεται να υποχρεωθούν σε προσκόμιση αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Πανεπιστημιακοί, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

    Παράλληλα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self tests την εβδομάδα, το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος, ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

    Γήπεδα και αθλητικοί χώροι

    Η είσοδος σε γήπεδα θα γίνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

    Όσον αφορά τον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων (ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται). Θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

    Tα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24/8 είτε την Πέμπτη 26/8 με εφαρμογή από τα μέσα Σεπτέμβρη, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες μέρες νωρίτερα.



    ΣΧΟΛΙΑ