• ΥΓΕΙΑ

    Νέα μέτρα: Χρήση μάσκας παντού και αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων εισηγούνται οι ειδικοί

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Νέα,  πιο αυστηρά μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υπό τη σκιά της νέας υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, που ήδη μετρά δεκάδες κρούσματα και στη χώρα μας.

    Μερικά μέτρα φαίνεται ότι θα έχουν άμεση ισχύ, ενώ ορισμένα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μέτρο που φαίνεται να έχει άμεση ισχύ είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, ενώ στα σούπερμαρκετ και τα ΜΜΜ θα απαιτείται μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95.

    Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, ενώ τα γήπεδα πλέον δεν θα έχουν θεατές.

    Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

    Τα μέτρα που θα ισχύουν από το νέο έτος και συγκεκριμένα από τις 3 Ιανουαρίου 2022 θα είναι η μείωση του ωραρίου καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, καθώς και η μείωση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους.

    Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά στην επιστροφή του SMS στο 13033.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε αναφέρει για τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις γιορτές, πως ενδέχεται να αφορούν την διαφοροποίηση του ωραρίου στην εστίαση και την επέκταση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Έρχονται περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές – Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς του ΕΣΥ

    5.641 νέα κρούσματα, 69 θάνατοι και 665 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ