• ΥΓΕΙΑ

    Νέα Υόρκη: Μικρή αύξηση στον αριθμό των θανάτων, 299 το τελευταίο 24ωρο

    Άντριου Κουόμο, κυβερνήτης Νέας Υόρκης


    Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με τον κυβερνήτη της Άντριαν Κουόμο να την χαρακτηρίζει ως «κακά νέα».

    Η πολιτεία ανέφερε 299 νέους θανάτους το Σάββατο, 10 περισσότερους από τον αριθμό που ανακοίνωσε την Παρασκευή. Πάντως, ακόμα κι έτσι ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλότερα από τις 31 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκαν 332 θάνατοι.  Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών που είχε ανακοινωθεί σε μια μέρα ήταν στις 9 Απριλίου, όταν είχαν καταγραφεί 799 νεκροί.

    «Ο αριθμός που παρακολουθώ καθημερινά, ο οποίος είναι ο χειρότερος, είναι ο αριθμός των θανάτων», είπε ο Κουόμο. «Ο αριθμός αυτός παρέμεινε ενοχλητικός και τρομακτικά υψηλός, και εξακολουθεί να μην μειώνεται με τον ρυθμό που θα θέλαμε να δούμε να πέφτει».

    Παράλληλα, ο κυβερνήτης ανέφερε πως  ο αριθμός των συνολικών ασθενών στα νοσοκομεία και των νέων εισαγωγών σε αυτά είχε μειωθεί.

    Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα διανείμει 25 εκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες τροφίμων, με την πλειονότητα να πηγαίνει στην περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, είπε ότι «ο προϋπολογισμός είναι πολύ πιεσμένος» και κάλεσε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να βοηθήσουν τα ευάλωτα δημογραφικά στοιχεία στην πολιτεία.



    ΣΧΟΛΙΑ