• ΥΓΕΙΑ

    Moderna: Συμφωνία με ΕΕ για 80+80 εκατ. δόσεις εμβολίου έναντι της COVID-19

    • NewsRoom
    CEO Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην Όμικρον - Δεν θα είναι καλά τα πράγματα

    Ο CEO της Moderna Stéphane Bancel


    Την σύναψη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε η Moderna για προμήθεια, σε πρώτη φάση, 80 εκατομμύρια δόσεων του mRNA εμβολίου της Moderna έναντι της COVID-19 (mRNA-1273).

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει συμφωνία αρχικά για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου της εταιρείας έναντι της COVID-19, ενώ με βάση τη συμφωνία δίνεται η δυνατότητα στην Επιτροπή να προμηθευτεί ακόμη 80 εκατομμύρια δόσεις.

    «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη που δείχνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το εμβόλιό μας και το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει το mRNA-1273 στο χαρτοφυλάκιο των συμφωνιών για την προμήθεια εμβολίων κατά της COVID-19. Αναγνωρίζουμε ότι η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας θα χρειαστεί μια σειρά από λύσεις και είμαστε περήφανοι για τον ρόλο της εταιρείας μας σε αυτή την συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

    «Σε συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους μας Lonza και ROVI έχουμε αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή εκτός των ΗΠΑ, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε 500 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και ακόμη και 1 δις δόσεις ετησίως, ξεκινώντας από το 2021, σε περίπτωση που λάβουμε έγκριση.»



    ΣΧΟΛΙΑ