• ΥΓΕΙΑ

    Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος νεκρός στη Βρετανία

    • NewsRoom
    Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος νεκρός στη Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον


    Στη Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός παγκοσμίως από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

    Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον».

    «Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

    Ουρές στα κέντρα εμβολιασμού, εξαντλούνται τα τεστ

    Μεγάλες ουρές σχηματίζονταν σήμερα στα κέντρα εμβολιασμού των μεγάλων πόλεων της Αγγλίας μετά την έκκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προς όλους τους ενήλικες να κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters.

    Ουρές είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία. Επίσης υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

    “Η υπηρεσία κράτησης (ραντεβού) εμβολιασμού κατά της COVID αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας. “Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα τους συνιστούσαμε να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα σήμερα ή αύριο”, προσθέτει.

    Επίσης δεν ήταν διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

    “Συγγνώμη, δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή άλλα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επίσημη υπηρεσία κρατήσεων της κυβέρνησης. “Προσπαθήστε ξανά αργότερα. Ή, μπορείτε να πάτε πίσω και να προσπαθήσετε αντ’αυτού να κάνετε κράτηση ενός ραντεβού για τεστ”, σημειώνει.



    ΣΧΟΛΙΑ