• ΥΓΕΙΑ

    Με rapid test οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12 -17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

    • NewsRoom
    Ανέκαμψε ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης - καταλυμάτων στο α' τρίμηνο, μετά το περσινό lockdown


    Με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι 12 – 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως διευκρινίζεται σε νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν.

    Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως 17 ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε γονιός, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

    Το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια [πλην φοιτητικών εστιατορίων], καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων).

    Υπενθυμίζεται ότι από χθες μπορούν να εισέρχονται στις επιχειρήσεις εστίασης μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

    Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ



    ΣΧΟΛΙΑ