• ΥΓΕΙΑ

    Μαγιορκίνης: Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων όπως και η πίεση στο ΕΣΥ

    Μαγιορκίνης

    Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέρθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, η οποία όπως τόνισε παρουσιάζει μεν ύφεση ωστόσο προειδοποίησε ότι υπάρχει δρόμος μέχρι να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

    Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα Παρασκευή (04/06), ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δείχνει ότι «πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας» αλλά προειδοποίησε ότι η «πορεία είναι εύθραυστη μέχρι να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας».

    Μιλώντας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στο «στέλεχος Δ» του κορονοϊού- της ινδικής μετάλλαξης- τόνισε «ότι καλύπτεται σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από δύο δόσεις εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca».

    «Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας» τόνισε ο καθηγητής, λέγοντας πως ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, μειώθηκε σε 10%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο, μειώθηκε σε λιγότερες από 200 ανά ημέρα.

    Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε σημαντικά καθώς καταγράφηκαν 15% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο αριθμός συμπολιτών μας που καταλήγουν από τη νόσο, μειώθηκε σε ποσοστό 27%.

    Όσον αφορά τα self test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 21 εκατ. self test σε περίπου 4,1 εκατ. πολίτες. Σχεδόν 15,5 εκατ. δηλώσεις έχουν περαστεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με το σύνολο των θετικών να είναι σχεδόν 30.000.

    Η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας αλλά η πορεία είναι εύθραυστη μέχρι να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

    Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο εμβολιασμός έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά έχει καταγραφεί μία ήπια αύξηση στις διαγνώσεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό οφείλεται λόγω του στελέχους «Δ» που έχει επεκταθεί στην Ινδία αλλά και από το ότι η εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 18-39 δεν έχει φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελβετία: Ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

    ΕΟΔΥ: 1.112 νέα κρούσματα, 34 θάνατοι και 445 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Υπ. Εργασίας: 3 δωρεάν self test για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα την ερχόμενη εβδομάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ