• ΥΓΕΙΑ

    Live: Η συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις στα φάρμακα

    • NewsRoom

    Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα.

    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου, θα μιλήσουν στο υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα αναλυθούν και τα 10 μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προβλέπεται και ο εξορθολογισμός των τιμών σε κάποια φάρμακα τα οποία έχουν χαμηλή τιμή στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο γίνονται αντικείμενο παράλληλων εξαγωγών σε χώρες με υψηλότερη τιμολόγηση.

    Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως αυξήσεις φαρμάκων θα υπάρξουν «μόνο εκεί που υπήρχαν πάντα, όταν αποδεικνύεται σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ ότι κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας, αν αποσυρθούν αυτά τα φάρμακα ο πολίτης θα χρειαστεί να πάρει πολύ πιο ακριβά φάρμακα. Και μόνο σε αυτές τις κατηγορίες βάσει κοστολογίου».

    «Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αντιβίωση, γενόσημο του Amoxil να το πω απλά, το οποίο καλύπτει την ελληνική αγορά και είναι ελληνικής εταιρίας. Έχει μια τιμή που αποδεικνύει η εταιρία ότι με 2,20 περίπου τιμή έχει κόστος παραγωγής 2 ευρώ. Προφανώς εκεί πέρα χρειάζεται να γίνει μια αύξηση – δεν ξέρω εγώ αυτό θα το κρίνουν τα όργανα – 20 ή 30 λεπτά που στο σύνολό της σχεδόν την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ», πρόσθεσε.

    Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:



    ΣΧΟΛΙΑ