ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 22 άτομα στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους και 7 άτομα από το προσωπικό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ζουν συνολικά 45 ηλικιωμένοι και εργάζονται 30.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ ενός των επόμενων ωρών.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω γηροκομείο είναι το δεύτερο που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως εντοπίστηκαν 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, από τους οποίους έχουν καταλήξει συνολικά έξι ένοικοι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση στις απολύσεις το 2025 – Έφτασαν στις 1,7 εκατ.
- Γκίκας στην 34η Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Η νησιωτική πολιτική για την Ελλάδα είναι Εθνική στρατηγική προτεραιότητα
- Χατζηδάκης: Οι επτά άξονες στήριξης της βιομηχανίας
- Joakim Reiter (Vodafone): Η Ευρώπη χρειάζεται ψηφιακή κυριαρχία με ανθεκτικότητα, αυτονομία και συνεργασία