• ΥΓΕΙΑ

    Κοζάνη: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο Κασαπίδης για ιδιωτικό εργαστήριο που αργούσε να αποστείλει τα στοιχεία για τα κρούσματα

    • NewsRoom
    κασαπίδης

    Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας


    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την ετεροχρονισμένη καταχώρηση κρουσμάτων στο ενιαίο μητρώο του ΕΟΔΥ, λόγω της καθυστέρησης αποστολής των στοιχείων από ιδιωτικό εργαστήριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο περιφερειάρχης, στις 12 Ιανουαρίου προστέθηκαν ως νέα 31 κρούσματα από δείγματα που είχαν ληφθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Την προηγούμενη μέρα, στις 11 Ιανοαρίου, είχαν προστεθεί ετεροχρονισμένα 9 κρούσματα της ίδιας περιόδου, ενώ άλλα 9 κρούσματα από παλιότερα τεστ είχαν προστεθεί διάσπαρτα στις ενημερώσεις προηγούμενων ημερών. Ετεροχρονισμένα κρούσματα από την ίδια περιοχή περιείχε και η σημερινή γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ.

    Όλα τα παραπάνω κρούσματα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αφορούσαν την περιοχή του Δήμου Εορδαίας. Η ετεροχρονισμένη προσθήκη τους οφείλεται στην καθυστερημένη αποστολή των στοιχείων από ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

    Ο κ.Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθεί αν το γεγονός αυτό είχε συνέπειες ως προς την υγεία και στην προστασία της ζωής των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, καθώς και την κοινωνική και οικονομική ζωή του νομού, επηρεάζοντας αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα.

    «Πρέπει να παρέμβει η εισαγγελική αρχή για να διαπιστωθεί αν αυτό το γεγονός αποτέλεσε την αιτία μετάδοσης του ιού από ανυποψίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί. Πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και οι όποιες ευθύνες να αποδοθούν», τόνισε ο κ. Κασαπίδης.



    ΣΧΟΛΙΑ