• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Τρένο διαμορφωμένο σε ΜΕΘ θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Υπό εξέταση είναι η διακομιδή ασθενών με κορονοϊό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130.

    Ήδη ένα τρένο έφτασε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμορφωθεί σε ΜΕΘ για να μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα, καθώς κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τις ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 του νέου κορονοϊού στα νοσοκομεία να λιγοστεύουν.

    Πρόκειται για αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια, τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, κατάλληλα διαμορφωμένα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βρίσκονται στο stand by στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφερθούν ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών, πιθανότερο στην Αθήνα.

    Όπως αναφέρεται, ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας να υπάρχουν βαγόνια σε κατάσταση αναμονής, στη Θεσσαλονίκη, τα οποία και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, με το δρομολόγιο “52”.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε καλό δρόμο και το εμβόλιο Οξφόρδης- AstraZeneca Plc.: Θετικά τα ευρήματα από τις τελικές δοκιμές

    Συγκλονίζει μαρτυρία εθελόντριας νοσηλεύτριας: «Δώσαμε μάχη να μη διασωληνώσουμε μωρό 22 μηνών»

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020



    ΣΧΟΛΙΑ