• ΥΓΕΙΑ

    Kορονοϊός: Στην Ευρώπη οι 7 στους 10 καταγεγραμμένοι θάνατοι από Covid-19 παγκοσμίως (χάρτης)

    • Bloomberg


    Στην Ευρώπη έχουν περάσει τα «πρωτεία» στους θανάτους από τον νέο κορονοϊό

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη τριπλασιάστηκε το τελευταίο επταήμερο και πλέον η «Γηραιά Ήπειρος» έχει 7 στους 10 καταγεγραμμένους θανάτους από τον ιό παγκοσμίως.

    Την ίδια ώρα, οι Αρχές εγκρίνουν το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική και οικονομική «βόμβα» που έχει βάλει στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας ο νέος κορονοϊός και η επιδημία του Covid-19. Μεταξύ αυτών, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε πακέτο μέτρων 2 τρισ. δολαρίων και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι καταργεί τα όρια για την αγορά ομολόγων από τα μέλη της Ευρωζώνης.

    Μέτρα ανακοίνωσαν επίσης Σιγκαπούρη και Ινδία, ενώ η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας μέτρα για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

    Τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει πλέον τα 472.790, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 21.571, ενώ πάνω από 115.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

    Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τους 1.000, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Καναδά αυξήθηκαν κατά 72%.

    Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα μηνύματα από την κινεζική Ουχάν, όπου, σύμφωνα με νέα έρευνα, το lockdown μπορεί να καθυστερήσει ένα δεύτερο κύμα έξαρσης της επιδημίας. Κάτι που δεν έχει σβήσει εντελώς από τον χάρτη ως πιθανότητα.

    Στην Ισπανία, όπου η κατάσταση είναι τραγική, τα κρούσματα αυξήθηκαν, αλλά την Πέμπτη ανακοινώθηκαν λιγότεροι θάνατοι απ’ ό,τι την Τετάρτη. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει στα 56.188, με 4.089 θανάτους.

    Συνολικά στην Ευρώπη, ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως προαναφέρθηκε τριπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, με Ισπανία, Γαλλία και Ελβετία να παρουσιάζουν τους υψηλότερους ρυθμούς εξάπλωσης της επιδημίας.

    Αντιθέτως, στην Ιταλία καταγράφονται ενδείξεις μικρής επιβράδυνσης, αλλά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι η επιδημία στη χώρα έφτασε στο peak της.



    ΣΧΟΛΙΑ