• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, στους 28 οι νεκροί

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς


    Στους 966 έφτασε ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

    Όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

    Παράλληλα,  66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, από τους οποίους 65 είναι διασωληνωμένοι. 52 έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ 4 αποσωληνώθηκαν.

    Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 28, από τους οποίους οι 23 άντρες και 5 γυναίκες. Το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

    Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η πορεία της επιδημίας συνεχίζεται και τα μέτρα αφορούν όλους και όλοι συμμετέχουμε σε αυτά. Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές και ο καθένας πρέπει να βοηθήσει για να κρατήσουμε την εικόνα της επιδημίας, εντός ελέγχου και να αποφεύγει συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τους συμπατριώτες μας.

    Αναφορικά με τα τεστ, σημείωσε, ότι σε αυτή τη φάση, δε συστήνεται η χρήση τεστ αντισωμάτων γιατί δεν είναι αξιόπιστα: μπορεί να δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα (χωρίς να είναι) λόγω διασταυρούμενης αντίδρασης εντοπίζοντας κάποιον άλλο ιό και όχι τον Covit-19, ή να δώσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αν δεν βρουν αντισώματα, επειδή δεν εντοπίζονται αντισώματα τις πρώτες ημέρες της ασθένειας. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση, σημείωσε. Ωστόσο σημείωσε ότι ερευνητική ομάδα των  Πανεπιστημίων αξιολογούν τα τεστ αντισωμάτων ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη φάση.

    Σημείωσε επίσης ότι η Κίνα κλείνει τα σύνορα φοβούμενη νέο κύμα έξαρσης της επιδημίας και ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τηρώντας την καραντίνα, να αποφύγουμε ένα αρνητικό σενάριο.

    Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι

    Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τα μέτρα, σημείωσε ότι όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι όχι μόνο χρονικά αλλά και χωροταξικά. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και ανάλογα με τα δεδομένα και πώς διαμορφώνονται οι προτάσεις και οι αποφάσεις. “Το Κράτος είναι έτοιμο με σχέδιο για οποιαδήποτε σενάριο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ