• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, 418 συνολικά

    • NewsRoom


    Στα 418 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα όπως ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε εντοπίστηκα 31 νέα το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά 64 απροσδιόριστης πηγής.

    Από τους 418 ασθενείς, 79 νοσηλεύονται ενώ 13 παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι 70 ετών.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι εκτιμήσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση τα καταγεγραμμένα περιστατικά κάνουν λόγο για 2.000-3.000 συνολικά περιστατικά στη χώρα. Έκανε ειδική αναφορά στην επάρκεια των τεστ και σημείωσε ότι συνολικά έχουν γίνει 6.000 έλεγχοι μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες γίνονται τεστ στους επαγγελματίες υγείας και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

    Επίσης αναφέρθηκε, ότι ήδη είναι διαθέσιμες 120 κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για τις ανάγκες των ασθενών κοροναϊού και ετοιμάζονται και άλλες ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

    Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης, ότι ερευνητική ομάδα από την Γαλλία χρησιμοποίησε μειγμα φαρμάκου που οδήγησε σε αρνητικοποίηση του ιού σε 6 ημέρες, και άλλη ερευνητική ομάδα στην Κίνα πέτυχε με χορήγηση φαρμάκου την αρνητικοποίηση του ιού σε 4 ημέρες.

    Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους άνω των 10 ατόμων ενώ σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου, το χρηματικό πρόστιμο είναι ύψους 1.000 ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ