• ΥΓΕΙΑ

    Κοροναϊός: Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου

    • NewsRoom


    Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού προκειμένου να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού και το Πεκίνο έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Μόσχα, ανέφερε σήμερα το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας.

    «Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το προξενείο. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού.

    Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού, ωστόσο, η Μόσχα έχει ξεκινήσει να ελέγχει όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κίνα για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των καταναλωτών.

    Η υπηρεσία ξεκίνησε να διενεργεί τους ιατρικούς ελέγχους την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα έχει φτάσει τους 132, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 5.974 σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

    Εξάλλου, Κινέζος επιστήμονας προειδοποίησε ότι ο ιός είναι μεταδοτικός από τα δύο μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να φτάσει και στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κοροναϊός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Ουχάν και εξαπλώθηκε με γρήγορο ρυθμό στην Κίνα. Μάλιστα, το Πεκίνο αναγκάστηκε να θέσει ορισμένες πόλεις σε καραντίνα, καθώς τα κρούσματα εκεί ήταν υπεράριθμα.

    Η Κίνα διαβεβαιώνει ότι έχει την ικανότητα να περιορίσει την επιδημία, ωστόσο το γεγονός ότι κρούσματα του κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε περισσότερες από 12 χώρες εκτός Κίνας, παρά τα δραστικά μέτρα πρόσληψης που έχουν παρθεί, έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι.

    Τελευταία, δυσάρεστη εξέλιξη για το ζήτημα του κοροναϊού είναι ότι καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.



    ΣΧΟΛΙΑ