• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας: Από τον Απρίλιο η πλήρης ανάπτυξη των εμβολιασμών – Πότε έρχεται το εμβόλιο της AstraZeneca

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας: Έως το τέλος της τουριστικής περιόδου η χώρα δέχεται τουρίστες από ΗΠΑ

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της η Επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνολικά 3 διαφορετικά εμβόλια στη διάθεση μας, τονίζοντας πως  το εμβόλιο της AstraZeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ ο στόχος για τον Φεβρουάριο είναι να τριπλασιαστεί ο αριθμός τους και τον Μάρτιο ο ρυθμός να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

    Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού ανέφερε πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.

    «Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.



    ΣΧΟΛΙΑ