• ΥΓΕΙΑ

    ΚΕΕΛΠΝΟ: Σημαντικά προβλήματα Δημόσιας Υγείας εγκυμονούν οι φυσικές καταστροφές


    Οι φωτιές όπως και άλλες φυσικές καταστροφές εγκυμονούν σημαντικά προβλήματα Δημόσιας Υγείας, προειδοποιούν ο πρόεδρος, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), εκφράζοντας τη βαθιά λύπη τους στους πυρόπληκτους και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

    Για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενδεχόμενων κινδύνων στις περιοχές, που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας.

    Όπως τόνισε ο κος Ρόζενμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Οργανισμός θα επικεντρώσει στην ψυχολογική στήριξη των συγγενών θυμάτων και των πληγέντων που έχασαν τις περιουσίες τους από την καταστροφή, ενώ παράλληλα, ειδικά κλιμάκια επιδημιολογικής επιτήρησης θα ελέγξουν όλες τις περιοχές που επλήγησαν για θέματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Ο ίδιος, συνέστησε στους κατοίκους που επιστρέφουν στις πληγείσες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση νερού από τα δίκτυα ύδρευσης, ιδίως εάν έχει υπάρξει διακοπή υδροδότησης, καθώς υπάρχει κίνδυνος τα τρεχούμενα νερά να έχουν επιμολυνθεί με νερά αποχετεύσεων.

    Επιπλέον, εξαιτίας των πολύωρων διακοπών στην ηλεκτροδότηση, προειδοποιεί τους κατοίκους να μην καταναλώσουν τρόφιμα από ψυγεία που έχουν μείνει εκτός λειτουργίας.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη στείλει στις πληγείσες περιοχές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π.), ενώ παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους Δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και στον Δήμο Μαραθώνα.

    Επιπροσθέτως για τους πυρόπληκτους, και με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

    Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2105212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 2105212054.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο καπνός από τις πυρκαγιές βλάπτει την υγεία – Πώς θα προστατευθείτε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι να κάνετε αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας – Οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αφανείς ήρωες: Σε ημιλυπόθυμη κατάσταση περιέθαλπταν τους εγκαυματίες γιατροί και νοσηλευτές



    ΣΧΟΛΙΑ