• ΥΓΕΙΑ

    Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 140.000 οι συνολικοί θάνατοι από Covid-19

    • NewsRoom
    Covid-19 κορονοϊός


    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 184.615, ενώ 316 ασθενείς έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.181.179 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 15,6% προέκυψε θετικό.

    Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.668 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.648. Για τρίτη συνεχή ημέρα μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Συνολικά, ασθενείς με Covid-19 καταλαμβάνουν το 27% των νοσοκομειακών κλινών.

    Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ρυθμός αύξησης των μολύνσεων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο το σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού, το λεγόμενο «πικ». Σύμφωνα με πολλούς καθηγητές ιολογίας, η κορύφωση του νέου αυτού κύματος «θα καταγραφεί σε πέντε με δέκα ημέρες».

    Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ιταλικών περιφερειών ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσουν να συμπεριλαμβάνονται στον καθημερινό απολογισμό των κρουσμάτων, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, όπως έχουν κάνει, ήδη, και πολλοί Ιταλοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κυβέρνηση Ντράγκι είναι πιθανόν να κάνει δεκτό, σύντομα, το σχετικό αίτημα.

    Αίσθηση, τέλος, προκαλεί η είδηση ότι με τους σημερινούς θανάτους, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι.

    Διαβάστε επίσης

    Ισπανία: Πράσινο φως για τέταρτη δόση εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες

    Βρετανία: Τρίζει η καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον για το κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ



    ΣΧΟΛΙΑ