• ΥΓΕΙΑ

    Υπουργείο Υγείας: Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα, 77 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Τους 81 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2 νέοι θάνατοι, όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

    Τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 1.832. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα. Aπό το σύνολο των κρουσμάτων τα 501 κρούσματα σχετίζονται με το εξωτερικό, και τα 679 με γνωστές επαφές, ενώ 739 έχουν βρεθεί στην κοινότητα. Έχουν αναρρώσει συνολικά 269 άτομα.

    Σύμφωνα με το Υπ. Υγείας, 90 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από αυτούς, 71 είναι άνδρες και 19 γυναίκες ενώ το 72% είχαν υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, πήραν εξιτήριο από αυτές 10 ασθενείς. Στην Αττική  έχουν παρουσιαστεί συνολικά 1082 κρούσματα και 3.852 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα και όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε μετακίνηση από την Αττική θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες της περιφέρειας.

    Σε σχέση με τα διεθνή στοιχεία, ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι το σύνολο των κρουσμάτων στον κόσμο ξεπερνούν τα 1,363 εκατ. έχουν χάσει τη ζωή τους 76.370 άνθρωποι και έχουν αναρρώσει 293.700 άνθρωποι. Στις ΗΠΑ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπερνούν τις 368.000 και οι νεκροί τους 10.966.
    Όσον αφορά την άρση των μέτρων, ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για αγώνα ταχύτητας και ότι το πιο σημαντικό είναι να σχεδιαστούν δράσεις με άξονα τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.Όπως είπε πρέπει να προσέξουμε και να κρατήσουμε λεπτέ ισορροπίες γιατί η καλή εικόνα που έχουμε σήμερα αν δεν προσέξουμε θα μπορούσε να αλλάξει.
    Επίσης σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέροντας ότι στην Ισπανία το 14% των κρουσμάτων αντιστοιχεί στους νοσηλευτές και τους γιατρούς με 15.000 εργαζόμενους να έχουν προσβληθεί. Στην Ιταλία πάνω από το 10% των κρουσμάτων είναι γιατροί και νοσηλευτές.
    Για τις κινητές μονάδες ελέγχων σημειώθηκε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες να πραγματοποιούν ελέγχους.



    ΣΧΟΛΙΑ