ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Εννέα πρώην επικεφαλής των CDC κατά του υπ. Υγείας Κένεντι – «Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών»
Οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 όλοι οι μαθητές, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου “ θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης”.
Η σύσταση αυτή των CDC γίνεται αφού η υπηρεσία την Πέμπτη είχε ανακοινώσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.
Τα CDC επεσήμαναν ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.
Στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά covid-19 για όλους άνω των 12 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ο OPEC+ ανοίγει ξανά τις στρόφιγγες – Κατ’ αρχήν συμφωνία για αύξηση παραγωγής τον Οκτώβριο
- Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μεσαίωνα – Αντιμέτωπος με δράκους, μονόκερους και γίγαντες
- Η αρχή του τέλους για την προσωπική διαφορά – Σε δυο δόσεις με πλήρη κατάργηση το 2027
- Χρηματιστήριο: Η «επόμενη ημέρα» μετά το ιστορικό δεκάμηνο ράλι- Το εξωτερικό περιβάλλον αυξάνει τους κινδύνους
